|
עז הבית - ריכוז נושאים וקישוריות
3. מה היו השימושים בנוצת עיזים? – "מניין לרבות צמר גמלים וצמר ארנבים נוצה של עזים" (שבת, כז ע"א). 4. העיזים כקלות רגליים – "רעיא חגרא ועיזי ריהטן" (שבת, לב ע"א).
5. ההבדלים בין שיער עיזים וצמר כבשים – "של צמר ושל שער אין חוצצין" (שבת, נז ע"א). 7. על "תרופות לבנות" – "רביעתא דחלבא מעיזא חיורתא" (שבת, קט ע"ב). 8. על מהות הקשר בין הגדי לדין "לבוד" – "כדי שלא יזדקר הגדי בבת ראש" (עירובין, טז ע"א). 9. במה שונה כסות הגוף של הכבשים והעזים? – "מי שפסחו טלה תוחבו בצמרו" (פסחים, סו ע"א). 10. האם גם לעזים יש אליה? – "לימד על העז שאינה טעונה אליה" (פסחים, צו ע"ב). 11. עונת הרבייה של הצאן - על פי חז"ל ולמעשה – "לבשו כרים הצאן" (ראש השנה, ח ע"א).
12. מדוע דרגת רועי צאן פחותה משל רועי בקר? – "ואפילו לרועי צאן" (יבמות, טז ע"א).
14. מה משמעות השם "ברחא"? – "אתא ברחא דמרי דביתא אכלה ללישא חביל ומית" (בבא קמא, מח ע"א). 16. בני כלאים של עזים וכבשים? – "גבי קדשים דכתיב כשב ועז, שאתה יכול להוציא כלאים מביניהם" (בבא קמא, עז ע"ב). 17. טעמי איסור גידול בהמה דקה בארץ ישראל – "אין מגדלין בהמה דקה בא"י" (בבא קמא, עט ע"ב). 18. מעמדה של העז כמועדת להזיק – "לא יהא אלא עיזא בעלמא" (בבא בתרא, ה ע"א). 19. מה ההבדלים במרקם וגוון כסות הכבשים והעיזים? – "האי צמר והאי שיער" (מנחות, ג ע"א). 20. התנאים להיתר רעייה של בהמה דקה – "הרוצה שיתעשר יעסוק בבהמה דקה" (חולין, פד ע"ב). 21. במה שונים אוזני הגדי והטלה? – "גדיא באודניה, אימרא בשפוותיה" (בכורות, לה ע"א). 22. מה היה עוונו של החסיד? מה חשיבותו הרפואית של חלב העיזים? – "והביאו עז וקשרו לו בכרעי מיטתו" (תמורה, טו ע"ב).
כתב: ד"ר משה רענן. © כל הזכויות שמורות |