סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

ברכותב ע"אז אב תשע"ב23:02במדור דיוק וחידוש ברש"י מנסה ר' אלף בית / ‏יהודי_קדום
לחדש על רש"י הקדוש ד"ה מאימתי קורין וכו' – והגיע עתם לאכול בתרומה

בהסתמכו על שאלת ותשובת המהרש"א: "שמדוע תוס' לא שאל כבר במשנה לגבי כהנים איך יכולים לאכול בתרומה כשעדיין לא קראו את שמע ומסביר המהרש"א שלכן כתוב נכנסים לאכול ולא שאוכלים ממש אלא קודם קוראים ק"ש ואח"כ אוכלים בתרומה ואלי אפשר להסביר זאת במה שרש"י מדגיש כאן והגיע עיתם שרק הגיע הזמן לאכול"

איך אפשר לראות חידוש ואפילו לא חידוש אלא קשר ממשיך בין המהרש"א לבין ההמשך שהוא מביא: "ואלי [צ"ל 'ואולי'] אפשר להסביר זאת במה שרש"י מדגיש כאן והגיע עיתם שרק הגיע הזמן לאכול"

ח"מ, אצלי רשי"י הקדוש לא הדגיש והגיע עתם לאכול בתרומה.

באותה מידה גם אני יכול לומר הסבר ל"הדגשת" רש"י הקדוש ולקשרו לשאלת המהרש"א, הנה כך למשל:

ואקח ברישא מדברי הכותב ר' אלף בית: " אפשר להסביר זאת במה שרש"י מדגיש כאן והגיע עיתם" שהכהנים היו באמצע סעודת חולין כשרה ומותרת וכשיצאו הכוכבים הגיע עיתם לאכול בתרומה ולכן הפסיקו מאכילת החולין ועברו לאכול בתרומתם...

חלילה איני רוצה לרפות ידי העמל בתורה - אך אני מוצא הפרש בין ההצהרה על "אוצר הדיוקים ברש"י" לנכתב כאן.

ואולי שאר הכתיבה תוכיח ההיפך...ואולי יוכח שטעיתי כאן - הלואי.

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר