סקר
בבא מציעא - הפרק הקשה במסכת:







 

פורום פורטל הדף היומי

כלליכו ניסן תשע"ט23:18תמונות מרגשות מישיבת ‘חכמי לובלין’ בשנים / ‏לינקוש
מקור+תמונות

רוצים? תמונות מרגשות מישיבת ‘חכמי לובלין’ בשנים שלפני השואה

מוצעים למכירה: תמונות מרגשות של ישיבת חכמי לובלין לפני תקופת השואה וכן מסמכים נוספים הקשורים בישיבה החשובה וההיסטורית.

יוסף גרינבוים / כ"ה ניסן התשע"ט / 29.04.2019 22:21

במכירה הקרובה בבית המכירות ברנד יוצעו למכירה תמונות מרגשות של ישיבת חכמי לובלין לפני תקופת השואה וכן מסמכים נוספים הקשורים בישיבה החשובה וההיסטורית.

כך, למשל, תמונה מקורית חדה וברורה מהלוויתו של הגאון רבי מאיר שפירא מלובלין זצ”ל בחשון תרצ”ד.

מסע הלוויה נע לעבר בית מדרשו של הגאון ‘המהרש”ל מלובלין’. בתמונה רואים את מספרם הרב של המלווים ברחובות לובלין האבלה על פטירתו ללא עת של רבם האהוב. כמו כן רואים על כל המרפסות שבבתים עשרות אנשים עומדים צפופים ודחוקים לראות את הלוויה.

על מיטת הרב מונחים כתביו וחידושיו.

וישנה גם תמונה של הישיבה כשהשלד כבר עומד על תילו. בתמונה נראים רבי מאיר שפירא ראש הישיבה, מספר רבנים נוספים, תלמידים ושאר הקהל שהגיע לכבודו של רבי מאיר שפירא. מעל השביל שלט: “ברוך הבא בשם ה’ כבוד נשיאנו הגאון הר’ מאיר שפירא שליט”א ראב”ד ור”מ דק”ק פיעטרקוב”.

כמו כן ישנה גם תמונה מקורית מהדגם של תבנית בית המקדש שהיה בישיבת חכמי לובלין בחדר מיוחד.

וישנה גם תמונה מקורית מאסיפת ראשי הנהגה הרוחנית של ישיבת חכמי לובלין, לאחר פטירת ראש הישיבה רבי מאיר שפירא זצ”ל, הצדיקים רבי דוד מסוכטשוב הי”ד, רבי משה מבאיאן-קראקא הי”ד, והאדמו”ר רבי מרדכי שלום יוסף מסאדיגורא-פשעמישל זצ”ל. בתמונה נראים עוד אישים חשובים שמוסתרים עם גבם לתמונה.

ישיבת חכמי לובלין (המוכרת גם כיח”ל) הוקמה בעיר לובלין בפולין בשנת 1930 על ידי רבי מאיר שפירא (מייסד מפעל הדף היומי). לאחר מכן החליף אותו הגאון רבי אריה צבי פרומר, רבה של העיר קוז’יגלוב, והרבנים רבי אריה לייב לנדא ורבי אברהם יעקב הורוביץ.

הישיבה הוקמה כדי להחזיר את עטרת העיר לובלין ליושנה, כמרכז חשוב של לימוד תורה בפולין, ובמיוחד כדי לשחזר את גדולתה של הישיבה שהוקמה בלובלין ב-1515.

המשגיח הרוחני של הישיבה היה רבי שמעון מזליחוב. עם פטירתו של רבי מאיר שפירא בשנת תרצ”ד מונה הגאון רבי אריה צבי פרומר לראש הישיבה ושימש בתפקיד עד לפיזורה על ידי הנאצים בשנת 1939. כנשיא הישיבה מונה רבי משה פרידמן האדמו”ר מבויאן-קראקא.

בניין הישיבה תוכנן בסגנון אקלקטי הכולל מאפיינים מזרחיים על ידי האדריכל אגנור שמולקובסקי. בעת הקמתה הייתה הישיבה מן המפוארות שבפולין. ייחודה היה בכך שהיא סיפקה את כל צורכי התלמידים, לרבות אוכל ולינה, והם לא היו צריכים להיסמך על בעלי בתים בסביבה כפי שהיה נהוג עד אז.

בישיבה למדו כ-400 תלמידים והיא שכנה בבניין מפואר בן שש קומות. עיקר לימוד הישיבה היה בסדר קודשים ואף היה בישיבה דגם של בית המקדש לצורכי לימוד. בישיבה הייתה ספרייה תורנית עשירה ובה 22,000 ספרים.

בשנת 1934 סיים את הישיבה המחזור הראשון של תלמידים.

בשנת 1940 השמידו הנאצים את ציוד הישיבה וספריה, אותם שרפו בטקס פומבי בכיכר השוק בפני יהודי לובלין. הבעירה ארכה 20 שעות.

התמונות מוצעות למכירה בבית המכירות הפומביות ברנד ביום ראשון, 12.5.19, 18:30 (שעון ישראל) רחוב קיבוץ גלויות 24, בני ברק טלפון 0527-602-610

 

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשים משתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר