סקר
אני מתחיל מסכת חולין:






 

פורום פורטל הדף היומי

קניםכב ע"אטו אייר תשע"ב17:46אוי ואבוי! חוששני שלא הובן הסימן... / ‏כדי
לא העליתי על קצה דעתי שתבין כפי שהבנת. לחלוטין לחלוטין לא!

איני מתייימר כלל להיות רבך. קודם אשליט את שררותי על עצמי. מעיד אני על עצמי שהתכווצתי למקרא שורות אלו. הרגשתי את עלבונה של תורה להו"א כזאת.

בנוסף, האמן לי שכלל לא הייתה לי כוונה להבליט את העניין. ואם כך התפרש - עמך סליחתי. פשוט ניצלתי את התיזמון להכניס את הדיון של אמירת דבר בשם אומרו. בקושטא - זה הכל. לא עקיצה ולא הדומה לה.

כוונה כזאת הייתה והינה כ"כ מוקצית מדעתי, עד שאני תמה איך אפשר להגיע לידי כך...

באמת שלא הייתה בתגובה הראשונה שום כוונת זדון חלילה, משום כיוון שהוא, לא אלו שהעלית ולא אחרות. אלא כאמור, אך ורק להעלות את הנושא.

אכן, בתגובה השנייה היה רמז וכנראה לא נרמזת...
וכדי שלא תיגרם שוב אי-הבנה אפרש שיחת באר היטב:
התכוונתי לרמוז (אולי בציניות, ואולי לא - השגחה) שלא לחינם הייתה השגגה של תליית האימרה במי שלא אמרה, שזה כהמשך ישיר לדיון באשכול ההוא אודות המחבר של הספר.

ומשום שיצאה תקלה על ידי, כתשובת המשקל, אגזור על עצמי שתיקה בפורום זה למשך השבועיים הבעל"ט בל"נ ובלי קבלה, למעט תגובות באשכול זה דווקא.

נ.ב
ולא היית צריך כלל לבקש סליחתי. לא היה בליבי סרך קטן של קפידא. הטעות הזאת, שבח היא לי.
אמנם אני כן ממתין לסליחתך...

 

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר