סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

כתובותנא ע"בו ניסן תשע"ה11:58הבה נבחן זאת / ‏עלי
הנה ציטוט הגמרא
בנתיה דרב נחמן גרמא להו מילתא ואשתביין ואישתבאי איהו נמי בהדייהו יומא חד הוה יתיב גביה ההוא גברא דהוה ידע בלישנא דציפורי אתא עורבא וקא קרי ליה אמר ליה מאי קאמר אמר ליה עיליש ברח עיליש ברח אמר עורבא שיקרא הוא ולא סמיכנא עליה אדהכי אתא יונה וקא קריא אמר ליה מאי קאמרה א''ל עיליש ברח עיליש ברח אמר כנסת ישראל כיונה מתילא ש''מ מתרחיש לי ניסא אמר איזיל אחזי בנתיה דרב נחמן אי קיימן בהימנותייהו אהדרינהו אמר נשי כל מילי דאית להו סדרן להדדי בבית הכסא שמעינהו דקאמרן עדי גוברין ונהרדעי גוברין לימא להו לשבוייהו דלירחקינהו מהכא דלא ליתו אינשין ולישמעי וליפרקינן קם ערק אתא איהו וההוא גברא לדידיה איתרחיש ליה ניסא עבר במברא וההוא גברא אשכחוה וקטלוה כי הדרן ואתן אמר הוו קא בחשן קידרא בכשפים:

"שמעינהו דקאמרן עדי גוברין ונהרדעי גוברין לימא להו לשבוייהו דלירחקינהו מהכא דלא ליתו אינשין ולישמעי וליפרקינן". לענ"ד משמעות דבריהן היא שאם יוודע לבעליהן שהן שימשו כנשים לשובים, כלומר שנאנסו זמן ממושך בקביעות, לא ירצו בהן בעליהן עוד.

"נשי כל מילי דאית להו סדרן להדדי בבית הכסא" וכי מדוע הן צריכות להסתיר את שיחתן אם לא מפחד שישמעו ? הרי שפחדו ! אמנם יכול היית אולי לטעון שחששו מהשבויים האחרים ש'ילשינו' עליהן, אך העניין העיקרי עליו אני עומד הוא, שתנאי שבי הם תנאי סכנת חיים ולכן היו זקוקים לנס כדי להיחלץ משם או לפדיון, ובמצב כזה אין לדון אדם על דבריו כי הדחק הנפשי עושה את שלו ואי אפשר להסיק שבעיניהן באמת שוביהן נחשבים כבעליהן אלא אם באמת היחס אליהן בהיותן בנות חורין לא היה טוב. העובדה שהיו בנותיו של אדם חשוב אינה אומרת שמערכת היחסים שלהן עם בעליהן היתה טובה ( או להיפך ).
בחישה בקדירה רותחת אינה סתם מעשה זהו מעשה כואב מאד, אשר בסתם עלול לגרום כויה. נסה בעצמך ותראה !
אין לזה קשר להכנת מרק כמובן. בקיצור - יש לדונן לכף זכות ולא לחובה. העובדה שרב עיליש סבר שאינן צדיקות אלא עסקו בכשפים נובעת מאי הבנתו ( עם כל הכבוד להיותו אמורא ) למשמעות הנפשית של מעשיהן לגביהן כפי שהסברתי ( של התמודדות עם כאב פיזי ונפשי ), ומה הפלא, הרי לא למד פסיכולוגיה ואנטרופולגיה מודרנית...וכמו שקבעתי תחילה, הרב כוכב ממש לא שכנע אותי שהן עשו תחילתן באונס וסופן ברצון, וכבר המלצתי לשאול בעל מקצוע בתחום הפשי ועבירות המין מה דעתו בעניין.

אגב, הבנת מענה היונה והעורב הולכת כך :
היונה מגרגרת וקולה נשמע כמו גרר..גרר.. ועם מעט דמיון :עיליש ב(ג)רר..ברר..ח
העורב קורא וקולו נשמע כמו רק..רק.. ועם מעט דמיון : עיליש ב[ר(ק)ח] ב[ר(ק)ח].
למסקנתו של רב עיליש שהן עוסקות בכשפים כי ממילא אינן צדיקות, אין על מה לסמוך חוץ מדמיונו ואי הבנתו שלו. הפסוק "אחד מאלף מצאתי ואשה בכל אלה לא מצאתי" יכול להתפרש בדיוק להיפך מהמובן שחושבים שאין אפילו אשה אחת שאינה נכשלת בתאות המין, לאמר, בחטאים אין כמעט אף גבר שניצול ולהבדיל אף אשה אינה נכשלת כגברים ( ראה מעשה העגל והמרגלים וכדו' ).

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר