סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

פסחיםמו ע"איג אלול תשע"ג01:27אני חוזר על הצעתי למיקומה של מגדל נוניה / ‏איתן
בתשובה ל"חשיבה ישרה" ול- Almuaddib:
א. אני שמח שמקומה של טבריה של התנאים והאמוראים ברור לכם, כפי שהצבענו גם אני וגם אתם על הגן הלאומי חמת-טבריה, אך ראיתי להאריך בזה כי חוששני שלא כל באי הפורטל מכירים ויודעים.
ותודה ל- Almuaddib על הקישור לצילום האוירי.
ב.
גם מיקומה של חמת ידוע, כפי שכתבתם, אך אני חייב להעיר ל- Almuaddib כי בעת החדשה הוא אותר בעת סלילת הכביש מטבריה לצמח על ידי אנשי גדוד העבודה בתרפ"ה 1925 ושנים רבות כלל לא היה ידוע.

ג. בודאי שהדברים סותרים את דברי ר' ירמיה במגילה ב ע"ב, כי בתוספתא בעירובין מדובר שחמת כולה הייתה בתחילה בתוך תחום שבת של טבריה, ואח"כ עוד בתקופת התנאים התאחדו שתיהן לעיר אחת, לפחות מבחינת הלכות עירוב תחומין, אז איך יכול ר' ירמיה, בן זמנם של אביי ורבא, לומר שיש בינהן מיל?!
ייתכן כמובן לומר שנהרס ונפרץ ביניהן שטח גדול (מאוד!) מחתימת המשנה ועד זמנו של ר' ירמיה. לענ"ד סביר יותר שנפל כאן שיבוש. על כל פנים בודאי שקושיא יש כאן.

ד. טבריה העתיקה של ימינו, שנבנתה על ידי ר' חיים אבולעפיה ועל ידי ט'אהר אל-עומר - יש בה עתיקות מזמן התלמוד לפחות. ובהם גם בית כנסת. ולא באיזה מיקום צדדי אלא במרכזה. כך שאני מתפלא על חשיבה ישרה שאומר שלא מצא יישוב מזמן התלמוד במיקום הזה, ואני מתפלא על Almuaddib שאומר שהיא לא נוגעת לענייננו.
על כל פנים היות והיא נמצאת בערך מיל מטבריה הרומית (מיל רומאי, לא מיל הלכתי) - לכן אני מציע לראות בה את מגדל נוניה.

אשמח אם יהיה מי שיתייחס לרעיון.

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר