סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

ברכותלג ע"איז אלול תשע"ב21:59אוי...אוי... שאתה לא תבין מה שכתבתי? / ‏יהודי_קדום
כל מה שכתבת נכון, ומספר לומדי הגמרא שיחלקו על כך הוא מיעוט, ואני כמוך יודע זאת וכו' וכו' - אבל מה יצא מזה? נמחק את קטעי הגמרא שמספרים שהסלמנדרא נולדת מאש? שדמה מיוחד?

בלימוד הגמרא אני מניח למציאות הידועה בימינו ומקבל את שכרי גם על עכבר הים וגם על הצב שזיווג נחש או להיפך וכו'.

נכון שאם מישהו יבוא ויגיד שזו מציאות מוחלטת מה שאמרו חכמים שמותר להרוג כינה בשבת כי היא נולדת מזיעה אשתדל להחזירו ללימוד הנכון וכו' אם אמצא לנכון.

שים לב ללשון בה כתבתי: היא מצביעה על הבעייתיות או ליתר דיוק עלהעובדה שהבאת " אין בנמצא..." אך שומרת על המשך לימוד הגמרא בלי להיכנס לבעיית היה או לא היה. הנה כך:

"כולם בע"ח שהוזכרו ע"י חז"ל בעלי תכונות משונות ושונות מאלו המוכרות בבע"ח המוכרים לנו וקרובים להם בשמם"

משונה ושונה מהמוכר = לא קיים בלשון נקיה.

אבל מה נעשה ולא ידוע על סוג נחש ששמו ערוד, איך נשלב? = לא קיים בלשון נקיה.

"בשביל זה שלח לנו הקב"ה את רש"י הקדוש שבחר בשילוב שני בע"ח זוחלים שאינם נזקקים זה לזה" = כך מוצא רש"י הקדוש מוצא להסביר את התופעה העל טבעית בסיפור ר' חנינא בן דוסא שמטרתו החינוכית לומר לנו: "אין ערוד ממית אלא החטא ממית".

הרי כל מה שאמרת כתבתי בשורה האחרונה בלשון נקיה:
"וכי יכול ליהיות משהו אחר?"

וכל אחד יוכל לפרש את השאלה כשאלה צינית ומי שלא מפרשה כך גם טוב לו.

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר