סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

עבודה זרהנח ע"בכו אב תשפ"ה16:32הרי אנו שואפים לתקון העולם ... / ‏אליעזר מ ש
במלכות שדי, ואז שום גוי לא יהרוג שום יהודי על קדוש ה'.
ועוד, מצות קדוש ה' מוגדרת ב'ספר המצוות' לרמב''ם כפרסום האמונה, דוד המלך לפני שהרג את גלית, אמר לו, שע''י שיהרוג אותו ידעו כל הקהל כי יש אלהים בישראל. כלומר, להרוג את האויב המחרף את מערכות ישראל, זה קדוש ה'.
ובספר יחזקאל מדובר על קדוש ה' שיהיה לעתיד לבוא, שה' יושיע את ישראל והם יתקנו את דרכיהם, ויהיה קדוש ה' לעיני הגויים.
ואנו אומרים שה' הוא מלך חפץ בחיים.
כך שהמושג של קדוש ה' הוא רחב וכולל כל מיני דרכים. והמטרה שיהיה עולם מתוקן ואז כולם יחיו באושר, וזה יהיה קדוש ה'. ולפעמים אדם מקבל על עצמו שגם אם רשע גדול יגיד לו להרוג את אחיו, הוא מוכן למות ולא לעשות את זה, וזה מביא זיכוך נפשי לאדם. אבל ברור, שכמו שאני לא רוצה להרוג כי נפש אחי יקרה, כך אין לי שאיפה להיהרג. ואצל יעקב אבינו כתוב 'וירא יעקב מאד ויצר לו' ומפרש רש''י שירא שלא ייהרג והיה לו צר שלא יהרוג את אחרים.
וה'מנחם ציון' מפרש שגם רבי עקיבא לא שאף למות על קדוש ה', כי עדיף שגויים לא ישלטו על ישראל. אלא רבי עקיבא היה מוכן לכך.

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר