סקר
אני מתחיל מסכת חולין:






 

פורום פורטל הדף היומי

בבא בתראקיז ע"אכה אייר תשע"ז11:57לתנאים הסוברים שלא כל השבטים ישובו / ‏אור חדש
דברי יחזקאל לא ייתקיימו לעולם למעשה
גם אני אישית מקווה שלא תתקיים שוב חלוקת העם לשבטים אלא אדרבה תתקיים בנו הנבואה ש'עץ אפרים ועץ יהודה יהיו לאחד'. כבר בימי השופטים קבעו הקדמונים יו"ט ביום שהותרו השבטים לבוא זה בזה וחדלו מלחוש לערבוב הנחלות ובוודאי שאין לנו לצפות לחזרה למציאות השלילילת של חלוקת העם.

אומנם חוסר חלוקה לשבטים ימנע את חזרת דיני היובל (וכנראה גם שמיטה) אך ממילא נראה שדינים אלו נאמרו למציאות שבה העיסוק בחקלאות היה הפרנסה הבלעדית של רוב העם ככולו, למציאות החיים שלנו בה החקלאים הינם אחוזים בודדים מהעם יצטרכו חברי הסנהדרין לחדש דיני חלוקת נכסי האומה בצורה שונה מאשר המתפרש בדיני סוף ספר ויקרא, כמובן שנצטרך ללמוד היטב פרשות אלו ולהבין מה היתה תכלית מצוות אלו אך נאלץ לעשות שינויים רבים כדי שתכלית זו תוכל להתקיים במציאות החיים שלנו.

 

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר