סקר
בבא מציעא - הפרק הקשה במסכת:







 

פורום פורטל הדף היומי

חוליןכא ע"אטו תמוז תשע"א22:32חותך שדרה ומפרקת בלא רוב בשר -איך בדיוק? / ‏amdavid
כיצד - טכנית- אפשר לחתוך ולהגיע למפרקת ואף לשבור אותה מבלי לחתוך את רוב הבשר?
איך בדיוק נעשית המליקה\החתך?

אפשרויות:
1. האם אפשר למלוק ע"י מעיכה ודחיקה בלבד של האגודל (לא הציפורן) על צוואר העוף, ללא שום חתך, ולאחר שנשברה המפרקת וגם נחתכו הסימנים מאותה מעיכה (או אף נתלשו ממקומן שהרי אין עיקור בעוף במליקה) רק אז יחתוך את הבשר עצמו ויעשה חתך ממש עם הציפורן?

2. האם הייתה לכהנים ציפורן מחודדת , לא מעוגלת אלא רק עם חוד כך שהיא נוקבת בלבד את הצוואר ולא חותכת את רובו\רוחבו וכך אפשר לחתוך חתך קטן, לחתוך פנימה ורק בסוף לעשות חתך גדול?

3. אולי הוא חותך בציפורן לאורך העורף (כך שהציפורן היא בניצב לעורף), ולא לרוחבו (ולא חותך מימין לשמאל כמו סכין) ואז החתך אינו גדול (בית השחיטה אינו מתרווח אלא הצדדים נשארים יותר צמודים) וזה נקרא בלא רוב בשר, (וממשיך לחתוך את המפרקת והסימנין, ולאחר מכן מסובב את הציפורן כך שתהיה לרוחב הצוואר ואז עושה חתך גדול ממש?

 

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשים משתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר