var UPL_FILES='/Data/UploadedFiles/Forums/';var iUserId='0';var iForumId='1';var iPage='1';var iMessageId=32295;var bRestricted;var bIsRestricted;var bCommunity;var sTopImage;var bCommunityRestricted;var bIsAdmin=false;var sPagingName='Forum.aspx?Id=1';var sMenuOptions="";var userEditMessageViews = 10;var userDeleteMessageViews = 1;var sForumName="פורום הדף היומי";var AdminArr=[new Admin("1","מנהל האתר","1"),new Admin("49","מנהל הפורום","1"),new Admin("86","ברוך","2"),new Admin("125","דוד כוכב","2"),new Admin("159","עציוני","2"),new Admin("199","המכריע","2"),new Admin("249","כדי","2"),new Admin("919","יום יום ידרשון","2")];var TagArr=[new Tag("על מעלת הפורום","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=9140")];var MgrMsgArr=[new MgrMsg("שימו לב! בכתיבת הודעה בפורום יש לשייך את ההודעה למסכת ודף","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=350"),new MgrMsg("המלצה","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=4168"),new MgrMsg("מקלדת וירטואלית לטובת הכותבים מחו\"ל","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=455")];var MostViewedArr=[new MostViewed("107079","מה זה מפרכסין ?","מרדכי דב זינגר","25/04/24 18:44","807","53"),new MostViewed("107080","קשר בין איסור ריבית לבין יציאת מצרים","לינקוש","28/04/24 08:18","58","34"),new MostViewed("107082","תנורו של עכנאי: שאלת שני ימי ר"ח בגמרא","שי ואלטר","28/04/24 14:41","948","23")];var ClosedMsgsArr=[new ClosedMsgs("65830"),new ClosedMsgs("65874"),new ClosedMsgs("65795"),new ClosedMsgs("21834"),new ClosedMsgs("65886"),new ClosedMsgs("66030"),new ClosedMsgs("66259"),new ClosedMsgs("66250")];var MessageArr=[new Message("32295","0","דקה מן הדקה","23/12/13 09:25","כ טבת","תשע"ד","09:25","עלי","אני מצטער שיש לי רק דקה, מן הדקה הניתנת לי - לשאול...
הרי תערובת הסמים לקטורת היא בעלת הרכב קבוע וכל שמשנים בה ליוהכ"פ היא רק השחיקה שבמקום להיעשות דקה היא דקה מן הדקה.
היוכל מישהו לאלפנו בינה, מה זה משנה מבחינת הריח ( שהוא תכליתה של הקטורת ), ואם הריח הוא אותו ריח ( בגלל ההרכב הזהה של החומרים ) מה מועילה תוספת השחיקה ?","209","","3780","True","True","False","","864","194.114.146.227","0","0","יומא|מה ע"א",""),new Message("32297","32295","אולי ניתן לומר","23/12/13 11:38","כ טבת","תשע"ד","11:38","בתר ממוצע",""הקול יפה לבשמים"
יש מפרשים שהדיבור יפה לבשמים (ירושלמי) כמו שמצינו שהקול רע ליין (מנחות כריתות)
ויש מפרשים עצם הכתישה "עשיית הקול" של הכתישה היא היפה לבשמים.

ולכן אולי ניתן לומר כי עצם הטחינה הנוספת "דקה מן הדקה" מוסיף לבשמים.","138","","3780","True","True","False","","218","94.188.248.70","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32306","32295","אולי הנחת היסוד אינה נכונה?","23/12/13 12:11","כ טבת","תשע"ד","12:11","שלמה שטרסברג","כשהקטורת היא יותר עדינה וקטושה היטב הרי יש בזה יותר יופי בעצם התהליך גם אם הריח הוא אותו ריח ולכן אולי מכובד יותר להקטיר בסוג קטורת שטחונה דק יותר וזה מה שעושים ביוה"כ","205","","3780","True","True","False","","336","95.86.124.108","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32307","32295","רואים שאף פעם לא טחנת תבלינים","23/12/13 12:25","כ טבת","תשע"ד","12:25","Almuaddib","דקה מן הדקה - תבער מהר יותר, וריחה יהיה עז יותר.

מצד שני - חיי המדף שלה יהיו קצרים יותר - לא שזה משנה במקרה הזה.","107","","3780","True","True","False","","168","195.200.205.133","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32311","32295","ואפשר שרק לכבוד יום הכפורים כתשו כשאר","23/12/13 16:13","כ טבת","תשע"ד","16:13","יהודי_קדום","שינויים שנעשו.","233","","3780","True","True","False","","145","37.26.147.144","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32299","32297","זו תשובה 'סגולית'","23/12/13 11:45","כ טבת","תשע"ד","11:45","עלי","תכל'ס, החומר הוא אותו חומר ובאותו ריכוז ורק חלקיקיו קטנים מעט יותר. כיצד זה משפיע על איכות הריח או חוזקו ? ועוד, האם אין 'הקול יפה לבשמים' בעת הכנתם דווקא ולא בעת השימוש בהם ?","209","","3780","True","True","False","","146","194.114.146.227","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32300","32299","נראה לי שיש השפעה","23/12/13 11:48","כ טבת","תשע"ד","11:48","בתר ממוצע","כמו שבאפיה/בישול/תבלינים/סגסוגות וכו' תשתמש בכל מיני מרכיבים "גסים" (לא מעובדים) ולעומת זאת תכין את אותו מתכון (באפיה/בישול/סגסוגות וכו') ברכיבים "מעודנים" ("דקה מן הדקה") תקבל טעם/צבע/ריח/תרכובת שונה","138","","3780","True","True","False","","182","94.188.248.70","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("32315","32307","במילים אחרות","23/12/13 18:37","כ טבת","תשע"ד","18:37","דוד כוכב","ככל שהפרודות קטנות יותר, שטח המגע עם האויר גדול הרבה יותר (ביחס מעריכי לקוטר), לכן ההתנדפות רבה יותר, וכך גם התהליכים הכימיים עם רכיבי האויר.","125","","3780","True","True","False","","172","95.86.122.97","0","32295","יומא|מה ע"א",""),new Message("90219","32311","האם","26/05/21 20:21","טו סיון","תשפ"א","20:21","עלי","קשה לטחון את אבקת הקטורת ל'דקה מן הדקה' או שכך הציווי, שלא לעשותה דקה מן הדקה לכל השנה ( אם כן מדוע ?) והאם לעת"ל כשיש בידינו מכשירי טחינה מודרניים, וקל לטחון אפילו באופן מכשירי אוטומטי, האם מותר יהיה לטחון באמצעות מכשיר, והאם ל'דקה מן הדקה' ולכל השנה ( מה מפריע לנו שתהא הקטורת משופרת כביוהכ"פ כל השנה ?
מה היה מיוחד במה שעשו בית אבטינס שהיה בידם סוד יצור הקטורת, האם כיום יש ג"כ 'סודות' כאלו או שיודעים הכל, הרי בס"ה ייבשו את הסממנים ואח"כ טחנו. מה הסוד בזה ? ( טעמתי הרבה תבלינים מהרבה חברות תבלינים ומעולם לא הבחנתי בטעם שונה, כולם מייצרים באותו אופן, הכל תלוי במוצר עצמו כלומר מאיזה צמח הוא הופק ורק איכות הצמח קובעת אך לא ברור לי מה באופן ההכנה יחודי ).","209","","1069","True","True","False","","89","87.70.82.129","0","32295","יומא|מה ע"א","")];var iTotalPages=810;var SeverTime;fInitTree();getPersist(82563);