מהו הסמל של מכונית שברולט?
הרב דב קדרון
עבודה זרה ו ע"א
רבי ישמעאל סובר שאסור לעשות משא ומתן עם עובדי עבודה זרה שלושה ימים לפני ושלושה ימים אחרי יום אידם. לפי דעתו אומר רב תחליפא בר אבדימי בשם שמואל שמכיוון שיום ראשון הוא יום אידם, נמצא שאסור תמיד, כל השבוע, לעשות איתם משא ומתן. הגרסה שהייתה בעניין זה לפני שינוי הצנזורה הנוצרית היא שיום ראשון בשבוע הוא: "יום נוצרי", ומכאן הוכיח הרב אברהם נפתלי צבי רות (בכתב עת: שרידים ח, נח – סב) שהנצרות היא עבודה זרה.
אמנם יש ראשונים שכתבו שאמונת הנצרות נחשבת לעבודה זרה בשיתוף עם ה', שנאסרה רק ליהודים ולא לגויים, ולפי שיטתם גויים נוצרים אינם עוברים על איסור עבודה זרה, שכלול בשבע מצוות בני נח, אולם ליהודים, שגם עבודה זרה בשיתוף אסורה, בוודאי שהנצרות נחשבת מבחינה עקרונית אמונה תפלה ועבודה זרה.
הוא כתב זאת בתגובה למעשה שהיה בעיר רומא בשנת 1986, כאשר האפיפיור אז בא לבקר בבית הכנסת כאשר הוא לבוש בכותנתו הלבנה וצלב תלוי בשרשרת על צווארו. הדבר הזה הפריע מאוד לרב רות, ולכן כתב מאמר שבו דן במשמעות הדת הנוצרית וצורת שתי וערב לפי השקפת התורה, ומסקנתו שהנצרות היא עבודה זרה, ויש ליהודי להתרחק ככל האפשר ממנה, ומביא בדבריו כמה וכמה מנהגים שנהגו יהודים באירופה להתרחק מצורת שתי וערב, ולתעב ולשקץ אותה.
כך נהג גם הגר"א שפירא זצ"ל, שכשהייתה לו מכונית מסוג שברולט, שהסמל שלה בצורת שתי וערב, עקרו את הסמל מהמכונית, כדי לא להשאיר זכר לזה.