var UPL_FILES='/Data/UploadedFiles/Forums/';var iUserId='0';var iForumId='12';var iPage='1';var iMessageId=59504;var bRestricted;var bIsRestricted;var bCommunity;var sTopImage;var bCommunityRestricted;var bIsAdmin=false;var sPagingName='Forum.aspx?Id=12';var sMenuOptions="";var userEditMessageViews = 10;var userDeleteMessageViews = 1;var sForumName="אמהות הדף היומי";var AdminArr=[new Admin("1","מנהל האתר","1"),new Admin("722","מנהלת הפורום","1")];var TagArr=[];var MgrMsgArr=[new MgrMsg("יש לך רעיון לסיום מסכת בדרך מקורית וחוויתית עם המשפחה? כתבי לנו!","http://daf-yomi.com/ContactUs.aspx"),new MgrMsg("רוצה להשאר מעודכנת? הכנסי לדף הפייסבוק שלנו","https://www.facebook.com/imahothadaf")];var MostViewedArr=[];var ClosedMsgsArr=[];var MessageArr=[new Message("59504","0","יום הר גריזים שמח! - סיום מסכת מנחות","28/11/18 08:14","כ כסלו","תשע"ט","08:14","מנהלת הפורום","יום הר גריזים שמח! 🎉

רגע לפני סיום מסכת מנחות היום, למדנו במסכת על מותו של שמעון הצדיק, כפי שצפה אותו בעצמו:
"אותה שנה שמת שמעון הצדיק אמר להן: שנה זו הוא מת. אמרו לו: מנין אתה יודע? אמר להן: כל יום הכפורים נזדמן לי זקן אחד לבוש לבנים ונתעטף לבנים ונכנס עמי ויצא עמי, שנה זו נזדמן לי זקן אחד לבוש שחורים ונתעטף שחורים ונכנס עמי ולא יצא עמי. לאחר הרגל חלה שבעת ימים ומת..." (מנחות קט ע"ב).

בתזמון מושלם, מספרת לנו מגילת תענית, שבכ"א בכסלו (הערב), נקבע יום טוב לישראל בעקבות הסיפור המפורסם של שמעון הצדיק ואלכסנדר מוקדון. זהו 'יום הר גריזים'.

לילדים לא גילינו היכן אנחנו מתכננים את ה'סיום' הפעם. נתנו רק רמז אחד – עולים לקבר של כהן גדול! בדרך חילקנו להם את חידת 'מי אני'?.

הגענו לקבר שמעון הצדיק בירושלים.
קראנו יחד את הסיפור מהגמרא, סיפרנו קצת על המסכת, וסיימנו בתפילה המיוחדת על קברו. 📜
את הסיפור על שמעון הצדיק ואלכסנדר מוקדון (שנמצא גם במסכת יומא) הכנו בצורת קומיקס, בדיוק כמו שהם אוהבים לקרוא...

התזמון היה מושלם שבעתיים - הסיפור על שמעון הצדיק שהביס את אלכסנדר היווני, בחכמה ולא בחרב, מעטים מול רבים - התאים לנו ממש ערב החנוכה.

הדרן עלך מסכת מנחות!

וזה הזמן לעורר את האבות הבכורים, שיתחילו מחר את מסכת חולין המסתיימת בדיוק בערב פסח.","722","jpg","2745","True","True","False","","1208","147.237.70.103","0","0","מנחות|קי ע"א","0-jpg")];var iTotalPages=1;var SeverTime;fInitTree();getPersist(88024);