var UPL_FILES='/Data/UploadedFiles/Forums/';var iUserId='0';var iForumId='1';var iPage='1';var iMessageId=110336;var bRestricted;var bIsRestricted;var bCommunity;var sTopImage;var bCommunityRestricted;var bIsAdmin=false;var sPagingName='Forum.aspx?Id=1';var sMenuOptions="";var userEditMessageViews = 10;var userDeleteMessageViews = 1;var sForumName="פורום הדף היומי";var AdminArr=[new Admin("1","מנהל האתר","1"),new Admin("49","מנהל הפורום","1"),new Admin("86","ברוך","2"),new Admin("125","דוד כוכב","2"),new Admin("159","עציוני","2"),new Admin("199","המכריע","2"),new Admin("249","כדי","2"),new Admin("919","יום יום ידרשון","2")];var TagArr=[new Tag("המלצה לגולשים","http://www.daf-yomi.com/forums/Message.aspx?id=1505")];var MgrMsgArr=[new MgrMsg("שימו לב! בכתיבת הודעה בפורום יש לשייך את ההודעה למסכת ודף","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=350"),new MgrMsg("המלצה","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=4168"),new MgrMsg("מקלדת וירטואלית לטובת הכותבים מחו\"ל","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=455")];var MostViewedArr=[new MostViewed("110493","חידה לשבת: 3 פעמים פרשת השבוע בדף היומי","עדי דיאמנט","29/05/26 12:31","952","102"),new MostViewed("110494","ברכה על ספק שחיטה","הראל","31/05/26 08:08","46","81"),new MostViewed("110495","חולין שנעשו על טהרת הקודש","זילבר פדואל","01/06/26 17:50","504","71")];var ClosedMsgsArr=[new ClosedMsgs("65830"),new ClosedMsgs("65874"),new ClosedMsgs("65795"),new ClosedMsgs("21834"),new ClosedMsgs("65886"),new ClosedMsgs("66030"),new ClosedMsgs("66259"),new ClosedMsgs("66250")];var MessageArr=[new Message("110336","0","זכרונות - על לימוד מסכת חולין בישיבה","29/04/26 11:29","יב אייר","תשפ"ו","11:29","לינקוש","קיבלתי במייל עם רשות לפרסם:
מזכרונות סבא יעקב ישראל פינקלשטיין זצ"ל
על לימוד מסכת חולין בישיבה
בחורף שנת תרצ"ג למדנו מסכת יבמות בישיבה הגדולה "בית יוסף" דנוברדוק בביאליסטוק, והראש ישיבה היה הגאון הצדיק מרן ר' אברהם יפהן זצוק"ל. אמר לי החברותא דאז ר' דוד פלקוביץ' ז"ל שנתחיל ללמוד בלילה משעה 10 בישיבה את מסכת חולין [בישיבות נובהרדוק היו מתנגדים ללימוד חולין ויורה דעה, כי בזה מזניחים את הלימוד בעמקות ובשקידה במסכתות נשים ונזיקין הלומדים ברב הישיבות]. אמרתי לו השתגעת ללמוד חולין בישיבה?! אז הוא אמר לי נעלה ללמוד על הבימה שהיתה גבוהה מאד עם עמודים (שטנדרים) ואף אחד לא ירגיש בדבר. הצלחנו עד חנוכה, עד 2 בלילה להגיע עד אמצע אלו טריפות, ואז עלה פתאום אחד מהמבוגרים [אנחנו היינו מהצעירים בישיבה] ר' ניסן באברויסקער הי"ד והסתכל במה שאנו לומדים והסתלק. אמרתי לחברי, בערל, גמרנו עם הלימוד של חולין. אז הוא אמר שטויות, אין דבר נמשיך הלאה. כעבור כמה ימים עבר הראש ישיבה בין הספסלים וקורא לי [בדרך כלל הראש ישיבה מרן הרב ר' אברהם יפהן לא היה מדבר עם הצעירים רק ע"י המשגיחים] ואמר לי: יענקב סאקאלער (כך קראו לי בישיבה על שם עירי) אנחנו רוצים שתסע לישיבה הקטנה "בית יוסף" דויסקוי - מזוביעצק [הישיבה היתה אחד מהסניפים הרבים שהיו לישיבת בית יוסף דביאליסטוק] להיות שם מגיד שיעור לשנים שלושה חודשים [כמובן בהתנדבות בלי שום קבלת שכר, כפי שהיה מקובל אז בישיבה]. אמרתי לו: ראש ישיבה, עכשיו אנו לומדים מסכת יבמות, מסכתא שעוד לא למדתי אף פעם, ואני רוצה להתעמק בלימוד המסכתא הזאת. אז הוא אמר לי: כן, אתה רוצה להתעמק (דורכטאן) במסכת יבמות, מסכת חולין היא מסכת חשובה, נמצאת בסדר קדשים, אבל בחור ישיבה הלומד אותה, בעצמו נעשה חולין, והסתלק. לשיבה בדויסקוי - מזוביעצק אמנם לא נסעתי, אבל לימוד הגמרא חולין הפסקנו בישיבה ללמוד, אבל הלכנו להבא לבית כנסת אחר - כי בלילות לא היו מוכרחים ללמוד בישיבה - ושמה המשכנו ללמוד כל לילה עד שעה 2 את מסכת חולין.
כשהגעתי ארצה ולמדתי בישיבת בית יוסף בבני ברק, שאלתי פעם את רבי ומורי מרן הסטייפלר זצוק"ל [הוא גם היה תלמיד ישיבות נובהרדוק, וגם למד בישיבת "בית יוסף" בביאליסטוק] למה רדפו כ"כ בישיבות נובהרדוק את הלימוד של מסכת חולין ויורה דעה. אז הוא הסביר לי בזה הלשון: פה בארץ, הבנינים בונים בגגות שטוחים, אבל בחו"ל הבנינים בנויים בגגות משופעים, גגות רעפים. בבניין של גג שטוח אפשר להוסיף כל פעם עוד קומה ועוד קומה, אבל בבנין שעם גג שפוע של רעפים, ככשמו את הגג רעפים, אי אפשר לעלות ולהוסיף עוד קומה. כשלומדים מסכתות אחרות, אפשר להתעלות (שטייגען) ולעלות ולהתקדם מעלה מעלה. אבל כשלומדים חולין ויורה דעה, בזה זה נגמר ואי אפשר להתעלות ולהתקדם הלאה בעמקות ובחריפות. [ומעניין להוסיף שלאחרי פטירתו של מרן ראש הישיבה ר' אברהם יפהן זצוק"ל, הופיע ספר על מסכת חולין שחיבר הרב יפהן בעצמו ונדפס אחרי פטירתו ע"י בנו של הרב יפהן].","58","","36","True","True","False","","79","172.70.153.176","0","0","חולין|ב ע"א","")];var iTotalPages=867;var SeverTime;fInitTree();getPersist(84272);